DŮLEŽITÉ INFORMACE

TERMÍNY AKCÍ

Všechny akce jsou kvůli koronaviru zrušeny
Sledujte náš Facebook pro aktuální informace.

Dětský kroužek

Probíhá každý pátek od 16 do 17 pro děti od 5 do 7 let, a od 17 do 19 hodin pro děti nad 7 let. Rádi uvidíme i nové tváře. Přijďte se podívat.

Další informace
Stále sbíráme veškerý elektroodpad, pokud nás chcete podpořit tak nám ho můžete nechat u hasičárny. Více informací ZDE

Po domluvě zajistíme na Vaší akci pivo Kozel 10° a 11° za nákupní cenu.

Pokud máte jakékoliv náměty k akcím nebo činnosti, neváhejte a dejte nám je vědět.
NÁVŠTĚVNOST
Návštěvnost měřená od 24.4.2013

TOPlist

23.5.2015 proběhla soutěž v požárním útoku ve Žďáru nad Metují.

 

Soutěž byla druhým podnikem Ostašsko-Borské ligy, ale i přesto byla pro nás účast 14 týmů příjemným překvapením. Počasí vydrželo stabilní celý den - zamračeno, ale relativně teplo a bez deště. Snad jsme tím naši dosavadní smůlu na počasí definitivně prolomili. Na této soutěži jsme prezentovali nový vzhled mašiny, na kterém jsme pracovali celou zimu. Celý design týmu je v černo-oranžové barvě.

Start soutěže byl ve 14 hodin a 5 minut po drobném zdržení. Po nástupu se do akce vydal tým z Hlavňova, který si odběhl obě kola najednou a odjel pryč. Potom už následovaly další týmy svým prvním pokusem. Po skončení prvního kola se vše opakovalo ještě jednou. Útočilo se na nástřikové terče měřené elektronickou časomírou a čas obou kol se sčítal. Našemu týmu mužů se při prvním útoku nepovedlo rychle spojit hadice B a při druhém spadl koš do vody, takže čas byl kontumován. Celkové umístění na posledním 14.místě neodpovídalo podanému výkonu, ale té troše smůly. Snad máme pro letošní sezónu už vybráno. Celkově kategorii mužů vyhrál tým z Bezděkova, následovaný muži z Velkých Petrovic a Martínkovicemi. Tým žen na tom byl o něco lépe než mužský, i když při obou pokusech měl také problémy na koši. I tak ale obsadil první místo v ženské kategorii a celkové 9.místo v hodnocení Ostašsko-Borské ligy.

Druhé kolo soutěže O Proudnici bylo navíc vyhlášeno zvlášť jako soutěž okrsku Ostaš. Zvítězil tým mužů z Petrovic, následovaný Suchým Dolem a Žďárskými veterány.

Po odběhnutí obou kol následovala ještě doplňková soutěž o nejrychlejší sání. Účastnili se tři členové SDH a každý sbor mohl postavit několik týmů. Tato soutěž netrvala dlouho, i když se poskládalo celkem 12 týmů, protože časy se pohybovaly kolem 11s. Zvítězil domácí tým ze Žďára, což byla obstojná náplast za předchozí nevydařené útoky. Nově vytvořená dřevěná trofej závodního koše tak zůstala doma.

I přes několik drobných problémů s časomírou, která měla svou premiéru a zátěžový test, doufám, že tím soutěž nebyla nijak poznamenána a vše se vyřešilo ke spokojenosti všech.

Nakonec bych chtěl poděkovat všem zúčastněným týmům za účast, všem členům sboru za odvedenou práci a také divákům za jejich hojný počet a skvělou podporu. Dorazilo Vás opravdu hodně ! Díky.

 

Fotogalerie ZDE

 

Složení týmu mužů: košař, nabírač, strojník, Bčkař, rozdělovač, levý proud, pravý proud

Langhamer Jakub, Zeman Martin, Franz Libor, Bouška Lukáš, Ptáček Tomáš, Michel Lukáš, Puschman Jindřich

 

Složení týmu žen: košař, nabírač, strojník, Bčkař, rozdělovač, levý proud, pravý proud

Dubišarová Radka, Lecnarová Lenka, Lecnarová Radka, Líbalová Sabina, Kaufmanová Terezie, Pospíšilová Dita, Zemanová Lucie