DŮLEŽITÉ INFORMACE

TERMÍNY AKCÍ

Všechny akce jsou kvůli koronaviru zrušeny
Sledujte náš Facebook pro aktuální informace.

Dětský kroužek

Probíhá každý pátek od 16 do 17 pro děti od 5 do 7 let, a od 17 do 19 hodin pro děti nad 7 let. Rádi uvidíme i nové tváře. Přijďte se podívat.

Další informace
Stále sbíráme veškerý elektroodpad, pokud nás chcete podpořit tak nám ho můžete nechat u hasičárny. Více informací ZDE

Po domluvě zajistíme na Vaší akci pivo Kozel 10° a 11° za nákupní cenu.

Pokud máte jakékoliv náměty k akcím nebo činnosti, neváhejte a dejte nám je vědět.
NÁVŠTĚVNOST
Návštěvnost měřená od 24.4.2013

TOPlist

20.5.2017 proběhla třetí soutěž Ostašsko-Borské ligy, naše domácí soutěž ve Žďáře.

 

Počasí, které bylo celý týden slunečné, zase tento jediný den hrozilo deštěm. Aladin byl však optimista a déšť nepředpovídal. Tato skutečnost se nakonec ukázala jako pravdivá - za celý den ani kapka, ale bylo zataženo, mezi 15° a 18°C. Na soutěžení ideální podmínky.

Příprava soutěže začala tradičně v 8 hodin ráno, ale letos netradičně s velkou pomocí mladých hasičů. :-) Ti si touto prací " vydělávají " peníze na dresy a hadice, a tak nám šla práce velmi svižně od ruky - vše bylo kompletně připraveno už v 11 hodin.

Do Žďára přijelo letos opět 12 týmů, jako v předchozím ročníku. Z místních družstev nedorazil pouze stabilně jezdící Radešov a nepravidelně jezdící Bělý a Bukovice. Tým Martínkovic se dle vlastních slov zúčastnit chtěl, ale nepovedlo se. Týmy petrovických mužů a žen dorazily i přesto, že se dopoledne účastnili soutěže ve Lhotě u Červeného Kostelce.

Soutěž zahájilo ve 14:10 svým pokusem družstvo domácích. Drobné zaváhání na koši, kde jsme ztratili 3-5 vteřin, nebylo nakonec na závadu, protože proudaři by v případě rychlého nabrání vody nestihli doběhnout. Vše klaplo v podstatě na výbornou, další zlepšení je možné pouze tréninkem běhu u proudařů :-) Po dvou letech diskvalifikací domácího týmu se tak povedlo dokončit útok. V konečném zúčtování stačil náš čas na druhé místo, lepší o 0,2 s byl pouze tým z Bezděkova.

Vítězný čas Bezděkova byl 25,66 s, čas druhého Žďára 25,88 s a třetího Suchého Dolu 27,96 s. Toto umístění nás vyneslo na průběžné druhé místo v Ostašsko-Borské lize za vedoucí tým Bezděkova. Další soutěž nás čeká 3.června ve Žďárkách.

Soutěže se zúčastnili také dva týmy žen - Žďár a Petrovice. Tým Žďárských žen byl tentokrát lepší a získal tak pohár za první místo v kategorii žen. :-)

Soutěžní pokusy probíhaly hladce a po jejich ukončení byla připravena hadice na soutěž o nejrychlejší sání. Tři členové týmu musí co nejrychleji dostat vodu z kádě na konec jedné hadice B. Do této soutěže se letos odhodlalo pouze 6 týmů. I přesto jsme viděli dobré časy. Ten nejlepší předvedl domácí výběr Žďára - 10,57 s - který je za 3 roky trvání této soutěže zatím nejlepším časem vůbec. Putovní trofej dřevěného závodního koše tak zůstává doma !

Následovalo zkrácení soutěžní dráhy a vzdálenosti mezi základnou a kádí, aby mohli předvést své umění také naši mladí hasiči. Představilo se jak družstvo mladších, tak starších. Pokusy proběhly velmi dobře, i když je stále na čem pracovat. Každopádně děti si to užily v nových dresech a vyzkoušely poprvé nové hadice, což i samo o sobě by bylo dobrou odměnou, ale samozřejmostí je diplom pro každého a sladká odměna z domácí soutěže. :-)

Po ukončení soutěže následoval úklid a dlooouhá oslavná afterparty u kabin. Díky všem zúčastněným, že s námi oslavili dosažené úspěchy.

 

Složení týmu mužů: košař, středař, strojník, Béčkař, rozdělovač, levý proud, pravý proud

Langhamer Jakub, Zeman Martin, Franz Libor, Bouška Lukáš, Ptáček Tomáš, Štys Martin, Puschmann Jindřich

 

Složení týmu žen: košař, středař, strojník, Béčkař, rozdělovač, levý proud, pravý proud

Kaufmanová Terezie, Dubišarová Svatoňová Radka, Macháčková Andrea, Boušková Kateřina, Krejsarová Petra, Prouzová Nikola, Zemanová Lucie

 

Soutěž O Proudnici

Pořadí Tým Čas Body
1. Bezděkov 25,66 s
25
2. Žďár nad Metují muži 25,88 s
22
3. Suchý Důl 27,96 s
20
4. Velká Ledhuje 30,37 s
18
5. Pěkov 33,84 s
16
6. Česká Metuje 34,19 s
15
7. Žďárky 34,63 s
14
8. Hlavňov 36,16 s
13
9. Žďár nad Metují ženy 41,63 s
12
10. Velké Petrovice ženy 64,16 s
11
11. Machov-Lhota D 5
12. Velké Petrovice muži D 5

 

Nejrychlejší sání

Pořadí Tým Čas
1. Žďár n. Met. muži 10,57 s
2. Velké Petrovice 11,25 s
3. Žďárky 11,41 s
4. Hlavňov 16,78 s
5. Pěkov 17,94 s
6. Machovská Lhota 19,57 s

Fotogalerie ZDE